Super Resin Polish – Polír/Wax

8 800 Ft

Törlés
Cikkszám: SRP Kategóriák: , , Címkék: , , , ,

Leírás

Hosszútávú szépségápolás minden fényezéstípusra, beleértve a metálfényt is. Az időszakos polírozás (csiszolás nélkül tisztítja és fényesíti a lakkot a fényezés elvékonyodása nélkül) kíméletesen távolítja el a fényezésbe ágyazódott káros szennyeződéseket és egy kemény, ragyogó védőréteget hoz létre, hogy megóvja a drága fényezést a környezet káros hatásaitól. A nemzetközileg is elimert Autoglym Super Resin Poilsh egyszerűen használható kombinációja egy tisztítószernek, polírozónak és waxnak. Ideális minden típusú és színű, új és mérsékelten kopott fényezés kezelésére, beleértve a metál, színtelen lakk és vízbázisú fényezéseket is. Az Autoglym Super Resin Polish kis molekulasúlyú gyantákat tartalmaz, amikkel különleges kozmetikai hatás érhető el és védelmet nyújtanak a legtöbb káros környezeti hatással szemben.

Jó tudni

Először polírozza át az egész karosszériát. Hagyja a készítményt az autón, amíg végez a többi művelettel, mint pl. üvegek tisztítása, műanyagok kezelése és csak ezek után távolítsa el a políranyagot. Ezzel a technikával elkerülhető, hogy összekenje a már elkészült, ragyogó fényezést. Használjon megfelelő, 100%-os pamut ruhát, mint pl az Autoglym Perfect Polishing Cloth. Más, műszálat is tartalmazó ruhák, összekarcolhatják a fényezést. A políranyagot először a ruhára adagolja, ne közvetlenül a fényezésre. Nagy, körkörös mozdulatokkal, átfedéssel vigye fel a készítményt. Mielött megszáradna, az autó, hosszanti tengelyével megegyező mozdulatokkal bitosítson még jobb átfedést a terméknek. Ügyeljen arra, hogy ne alkalmazza porózus felületen, mint gumi vagy fényezetelen műanyag. Ha véletlenül ez mégis bekövetkezne, Autoglym Fast Glass-al távolítsa el a polírfoltokat. A megszáradt políranyagot egy régi fogkefével lazítsa föl. Alternatív megoldásként használhat Autoglym Bumper Care-t, hogy visszaállítsa az eredeti állapotukat. Használja az Autoglym Super Resin Polish-t jó állapotú fém felületeken, pl kerekeken, fém polírozó helyett. Így elkerülhető a felület szükségtelen csiszolása, koptatása. Ne feledje, hogy a fényezés legfelső rétege a legerősebb és mindent meg kell tenni a hosszútávú védelme érdekében. Inkább használjon 2-3 szor Autoglym Super Resin Polish-t, hogy helyreállítsa a fényezést, minthogy feleslegesen roncsolja a fényezést egy csiszoló hatású készítménnyel. Lakókocsikon, csak a sima felületeken használja.

Termékbemutató

 

További információk

Tömeg 0.5 kg
Kiszerelés

,

Értékelések

 1. Bence (megerősített tulajdonos)

  üdv.
  Érdeklődnék hogy ez a karcolásokat is eltávolítja?
  Mert olyanra lenne szükségem ami karcot is eltávolít.
  Illetve ezeket az anyagokat gépel is lehet használni vagy csak kézi felhordás a javasolt?
  Válaszát előre is köszönöm

  • Tóth Attila

   Kedves Bence,

   Minimális karcokat ki lehet vele polírozni, de ez esetben nem elég kenegetni, jobban neki kell feszülni, illetve inkább ajánlanám a Paint Renovator-t. Mindkét terméket lehet használni kézzel is és géppel is.

 2. Krisztian

  Kedves Attila,

  Az lenne a kérdésem, hogy ez a termék elegendő a fényezés megtisztítására az autó waxolása előtt? Kicsit költségkímélőbb, mint a lakktisztítójuk, ezért érdeklődnék..:)

  Előre is köszönöm válaszát.

  • Tóth Attila

   Kedves Krisztián,

   Elegendő lehet, ha alapvetően jó állapotú fényezésről beszélünk. Ha nagyon sok a beleégett szennyeződés akkor szükség lehet a lakktisztító gyurmára.

 3. Krisztian

  Kedves Attila,

  Előző kérdésemhez még azt tenném hozzá, hogy a leírásban a perfect polishing cloth-ot írja applikátornak. A Perfect Polish Applicatorral történő felvitel a karosszériára különbözik valamiben? Illetve melyiket ajánlja?

  • Tóth Attila

   A perfect polishing cloth sajnos már nincs a kínálatunkban. Valamiért megszűnt a gyártása 🙁
   Egyébként egy kicsit „durvább” közegként jobban kihozta a SRP polírozó / tisztító hatását az applikátorhoz képest.

 4. Szomódi Tibor (megerősített tulajdonos)

  Kedves Attila!

  Még visszatérve olyan kérdéseim lennének,hogy évente vagy ugymond milyen időközönként ajánlott átpolírozni a fényezést az autón?
  Nyilván gondolom minnél többet polirozom át az autót annál jobban védi a fényezést
  Illetve még olyan kérdésem lenne hogy kb mennyi a száradási idő miután felhordtam a réteget?

  • Tóth Attila

   A Super Resin Polish esetén körülbelül három havonta érdemes kezelni az autót. Száradási idő ennél a terméknél annyi van, hogy mire körbeér az autón, már törölhető is le az egész.

 5. Károly

  Kedves Attila!

  Az autóm polírozáson esett át kb. fél éve, sajnos ez egy kuponos polír volt és egyáltalán nem végeztek szép munkát. Nem azt mondom, jobb lett mint volt, de hologramok halványan látszódnak az autón. (Felhér fényezés szerencsére.) Több kérdésem lenne a termékkel kapcsolatban:

  1. Géppel szeretném felvinni, muszáj DA gépet használni hozzá? Rendes polírozó géppel nem lehet?
  2. Milyen szivacsot ajánlasz hozzá? Feltételezem a legpuhábbat, de vajon tojástartós jobb vagy a sima?
  3. Mekkora mennyiséggel kell számolni egy átlagos méretű személyautó átkenéséhez?
  4. Érdemes még a Super Resin Polish után valamilyen plusz waxot felkenni az autóra?

  Válaszodat előre is köszönöm!
  Kiss Károly

  • Tóth Attila

   Kedves Károly,

   A SRP-t fel lehet vinni hagyományos géppel is sőt, ha polírozásról beszélünk és nem sima waxolásról, akkor jobb is a forgós gép.

   Korong kérdésben is inkább egy közepesen keményet javasolnék, hogy az anyag polírozó tulajdonsága kerüljön előtérbe, ne a wax. Én kipróbáltam már mindenféle korongot, mert nagy divatja volt régebben a tojástartós, meg egyéb kiképzéseknek, de maradtam a simánál. Szerintem jobban dolgozik.

   Mivel esetedben nem egy egyszerű átkenés lenne a cél, hanem polírozás, a felhasznált mennyiség is több lesz mint egy sima waxolásnál. Waxolás ki kellene, hogy jöjjön kb 15-20ml anyagból, de polírozásnál azért ez több lesz egy kicsit.

   Plusz wax mehet rá természetesen, ha még több fényt és hosszabb tartósságot szeretnél elérni.
   Mehet rá az Extra Gloss Protection, a HD Wax, vagy ha nagyon elvetemült vagy, akkor ebben a sorrendben mindkettő 🙂

 6. Bence (megerősített tulajdonos)

  Sziasztok

  Mi a különbség ez a termék, és a High Definition Wax – Carnauba Wax között? Az autó átesett egy polírozáson pár héttel ezelőtt, és szeretném a ragyogósságát fenntartani úgy, hogy védett is legyen a külső szennyeződésektől.

  Köszönöm a választ,
  Üdv, Bence

  • Tóth Attila

   Kedves Bence,

   A SRP egy összetett termék ami tartalmaz minimális polírt, ami kézi használat esetén inkább lakktisztító funkcióval bír, tartalmaz karcfeltöltő adalékokat (glaze) amik feltöltik a mikrokarcokat és így jelentős optikai javulást lehet elérni a használatával, és tartalmaz waxot is ami ugye védi a felületet. Tartóssága kicsit rövidebb, mint a HD Waxé, ellenben sokkal könnyebb használni mint a HD-t. Felviszed az egész autóra, és amint körbeértél, már törölhető is le. A
   HD Wax fényben és tartósságban is többet tud, de egy picit macerásabb a felhordása, és rajta is kell hagyni a felületen minimum 15 percig. De ennyit megér, mert az tényleg az egyik legjobb wax a piacon (nem a magyar piacon).
   Lehet a kettőt használni kombináltan is, mert a SRP nagyon jó alapot ad a HD-nak.

 7. Gergely

  Üdv!
  Mint kezdő autó tulajdonos, szükségem volna néhány tanácsra. Sötét metálkék autómon található pár apróbb, nem mély karc, és sajnos igen szép számmal kavicsfelverődések nyomai a motorháztetőn. Mikor először használtam waxot az autón (nem Autoglym) a wax száradása és elpolírozása után ezekben a felverődés nyomokban a wax maradványa rikító fehérséggel megült, csak hosszas sikálás után tűnt el. Ismerősöm ajánlotta ezt a szer (SRP) vettem is , de láttam, hogy ez is világos krémes állagú, és félek, hogy azokba a lepattogzódásokba kerülve ez is fehér pöttyök formájában virít majd nekem. Kérdésem, hogy miként, esetleg milyen szerek és praktikák alkalmazásával kerülhetem el ezt az igen kellemetlen jelenséget.
  Válaszát előre is köszönöm: -Gergely

  • Tóth Attila

   Kedves Gergő!

   A Super Resin Polish-t amíg friss, meg lehet próbálni magasnyomású mosóval kipucolni a kőfelverődésekből. Az Extra Gloss Protection, vagy a High Definition Wax lehet megoldás a problémára, mert azok színtelenek.

   Üdv

   Attila

 8. Zsolt

  Sziasztok! Az alábbi termékek használgatók együtt kombinálva?

  Extra Gloss Protection – Fényezésvédő
  Super Resin Polish
  Aqua Wax Kit – Vizes Wax Kit

  Köszönöm a választ!

  • Tóth Attila

   Kedves Zsolt

   Igen kombinálhatók.

   Először a SRP-t kell felvinni és visszafényesíteni, utána mehet rá az Extra Gloss.
   Közvetlenül erre nincs értelme Aqua Wax-ot is felvinni, viszont néhány mosásonként érdemes vele felülkezelni az előző kettőt.

   Üdv
   Attila

 9. zsozso

  Sziasztok!
  Kérdésem az lenne ezzel a termékkel vissza lehet állítani a nap károsította szint valamint a lakfényt polír géppel?

  • Tóth Attila

   Kedves Zsozsó,

   Erre a feladatra a Paint Renovator lenne inkább megfelelő, és utána kellene használni a Super Resin Polish-t

 10. Krisztian

  Kedves Attila,

  Fényezett alufelni tisztítására, ápolására lehet e használni ezt a terméket?

  Üdv:
  Krisztián

  • Tóth Attila

   Szia Krisztián!

   Tisztítására nem, de az ápolására és védelmére igen használható. A koszt inkább felnitisztítóval távolítsd el.

 11. S. Zsolt

  Kedves Attila!

  Van egy fél éves K Astrám. Tehát mondhatni fiatalos külsővel rendelkezik. Szeretnék teljes védelmet adni neki! Karosszéria-felni és persze üvegek plusz belteret is ápolni. Első körben külső valószínűleg. Próbáltam átrágni a termékeket és a hozzászólásokat. A Super Resin Polish mindenképp a kosárban van, de a többi kicsit képlékeny! A HD Wax elég jónak tűnik, de ha beruházok arra is, akkor jó lenne a felnit is pl azzal védeni. Látom van Extra Gloss Protection, Wheel Protector, de nem tudom melyík combo számomra a legjobb. Gondolom a lakkréteg közel sértetlensége végett a gyurmázást mosás lekezelés között ki lehet hagyni…ha megtenné, vázoljon fel lehetőségeket, ill melyíket ajánlja leginkáb! Előre is köszönöm! Üdv!

  • Tóth Attila

   Kedves Zsolt!

   Tulajdonképpen három féle wax-ot és ezek különböző kombinációját tudom ajánlani.
   Super Resin Polish, Extra Gloss Protection, HD Wax. Mondhatjuk, hogy tudásban (tartósságban) is ez a sorrend, de azért ez nem ennyire egyszerű, mert a SRP-nak vannak lakktisztító és karcfeltöltő funkciói amit érdemes kihasználni minden fényezésen, az EGP meg egy keményebb védőréteget képez mint a többi. Mindhárom jó választás lehet, de pont az eltérő speciális tulajdonságaik miatt érdemes őket kombinálni. A SRP-t mindenképpen ajánlom de, hogy utána mi kerüljön rá, már nagyon szubjektív. Jó kombináció az SRP+EGP is, az SRP+HD WAX is, de akinél extrán elgurult a gyógyszer (mint pl nálam), használhatja mindhármat SRP+EGP+HD sorrendben. Ebben az esetben az a javaslat, hogy az EGP után a HD Wax-ot csak a következő mosás után használják, mert az EGP-nek kell idő a megfelelő kikeményedésre.

   Üdvözlettel:
   Tóth Attila

 12. S. Zsolt

  Kedves Attila!

  Köszönöm válaszát! Igen, erre a trióra terveztem beruházni! Az ön által leírtakat már a többi hozzászólásban olvastam. The Collection – Perfect Bodywork-ös akciójukat kihasználva HDW-al kiegészítve fogom választani valószínűleg. Még az érdekelne, hogy a felniket mivel védjem, ill esetleg lámpákra-üvegekre van-e más „tartósító”?! Plusz hogy létezik-e még önöknél a Perfect Polishing Cloth? Vagy milyen kendőkre-szivacsokra lehet még szükségem a leírt kezelésekhez, amit a csomagok nem tartalmaznak?

  Üdv!

  • Tóth Attila

   Felnikre nyugodtan mehetnek ugyan ezek a termékek, de ott azért nem lesznek annyira tartósak, mint a fényezésen. A felnitisztító roncsolja ezeket a bevonatokat…
   Ha ezüst színű a felni akkor a Wheel Protector is jó megoldás és a felhordása sem olyan macerás, mert csak rá kell fújni.
   Lámpákra kapható egy fényszóró felújító készlet, ami mindent tartalmaz amire szükség van egy műanyag fényszóró rendbetételéhez: http://autoglym.hu/termek/fenyszoro-polirozo-keszlet/
   A Perfect Polishing Cloth elvileg már megszűnt, de pont most hoztam vissza egy viszonteladónktól pár darabot, úgyhogy még rendelhető. Használható még a Perfect Polish Applicator, ész egy mikroszálasz kendőre is szükség lesz a políranyagok visszatörlésére.

 13. S. Zsolt

  Rendben, értem! Akkor még azt árulja el, hogy mennyibe kerül és hogy tudom kosárba tenni a Perfect Polish Cloth-ot?! Szeretném a héten véglegesíteni a rendelést, mert jövő hétre kellenének a termékek.

  • Tóth Attila

   3000Ft az ára. 8db kendő van a dobozban. A webáruházba már nem kerül vissza, mert összesen 2 doboz van belőle, de ha a megrendelés leadásakor a megjegyzés rovatba beírja, hogy szeretne egyet, akkor hozzáadjuk a rendeléshez.

 14. H Katalin

  Sziasztok,

  Erdeklodni szeretnek, hogy a Super Resin Polish vizkocseppek eltavolitasara jo lehet? 2 honapos fekete autorol van szo. Illetve a panoramatetore is hasznalhato? (Nem szeretnenk poliroztatni az autot, bizom benne valami leszedi.)

  Koszonom szepen,
  Kata

  • Tóth Attila

   Kedves Katalin!

   Jó lehet, de ez attól függ, hogy milyen víz kövesedett rá. Találkoztunk már olyannal, ami simán eltávolítható volt vele, de pont most volt egy olyan amit egy kedves kozmetikus ügyfelünk vállalt be, és már ott tart az ügy, hogy 4 réteg gépi polír után is visszajöttek a foltok, és most vizes csiszolást tesztelik rajta…

 15. Szabó József (megerősített tulajdonos)

  Üdv.

  Szeretnék rendelni 1 Super Resin Polish – Polír/Wax ot,
  de mielőtt ez megtörténne lenne 1 kérdésem. Mivel tudom felvinni
  az autóra ezt a folyadékot?
  Válaszukat előre is köszönöm
  Szabó József

  • Tóth Attila

   Kedves József,

   A Perfect Polish Applicator, vagy valami hasonló szivacs a legmegfelelőbb a feladatra.

 16. Attila

  Kedves Attila,

  a HD Wax csomag 2 db polír szivacsot tartalmaz, ha jól látom. Érdeklődnél, hogy lehet-e az egyik szivacsot az SRP felvitelére használni (a másikat pedig a HD-re)?

  Köszönöm,
  Attila

  • Tóth Attila

   Kedves Attila,

   Azok az applikátorok a HD-vel működnek jól. Én nem javasolnám a használatukat SRP-vel. Túl „sűrű” az az anyag szerintem. Inkább a Perfect Polish Applicator felel meg az SRP használatához.

 17. János

  Új kocsi mosása után áttörölgettem és fényben ha nagyon megnézem apróbb hajszál karcokat látok. Mit ajánlanak az eltávolításra?

  • Tóth Attila

   Kedves János!

   A legkíméletesebb megoldás a Super Resin Polish használata lenne, amit akár több rétegben is fel lehet hordani, ha egy kezeléssel nem érné el a kellő hatást. Az autó használatától és az időjárástól függ, de kb 2-3 havonta meg kellene ismételni a kezelést, hogy folyamatos maradjon a védelem a fényezésen. Esetleg felül lehet kezelni Extra Gloss Protection, vagy High Definition Wax nevű védőbevonatainkkal, amik növelik a tartósságát.

 18. Cs

  Kedves Attila!

  Érdeklődnék, hogy a Super Resin Polish-t fel lehet e vinni a fényszórókra is ( mattulás megelőzése céljából ) vagy arra inkább használjak más terméket?

  • Tóth Attila

   Bármelyik wax jó rá. A Super Resin Polish is.

 19. Szalay (megerősített tulajdonos)

  Kedves Attila!

  Arról szeretnék érdeklődni, hogy az SRP-t hogyan lehet eltávolítani fényezésről. Az ok: sötétkék metál autó elején nagyon sok kavics felverődés látható, melyet vásárláskor (használt autó) nem lehetett igazán látni. A kocsi teljes letakarítása után (gyurmávak is át lett tisztítva) került rá az SRP, majd EGP. A gödrökbe beült a polírozó anyag kifehéredet, és így látványosak lettek a pöttyök. Tél előtt szeretném UHD-vel kezelni, de előtte szeretném ezeket a „pöttyöket” eltüntetni.
  Előre is köszönöm segítségét.

  • Tóth Attila

   Kedves Károly!

   Az Intensive Tar Remover-el kellene alaposan átmasszírozni a gödröket!

 20. Attila

  Lene egy kerdesem a Super Resin Polish paszta rozsdaktol is meg vedi a karoszeriat?vagy arra mek paszta felelne meg.elore is ioszonom.

  • Tóth Attila

   Kedves Attila

   Ha az ajtó elrohadt, akkor az többnyire vagy belülről indul, vagy megsérült a fényezés és így védtelen maradt a fém a környezeti hatásokkal szemben. Ezek ellen nem véd a wax.
   A szálló rozsda ellen azonban igen. Hosszú távon a szálló rozsda is lehet kiindulási alapja a rozsdásodásnak, mert idővel az ilyen fényezésbe ragadt szálló fém szemcsék ahogy oxidálódnak, átlyukasztják a fényezést és beindul a szemmel látható hólyagosodása a fényezésnek. Ezt megelőzendő nem csak wax-al kell védekezni, hanem időnként meg kell tisztítani a fényezést a szállórozsdától fényezéstisztító gyurmával (Surface Detailing Clay Kit), vagy a MAGMA nevű folyékony gyurmával, és ez után mehet rá a wax, hogy megelőzzük a szállórozsda fényezésbe ágyazódását. Évente egyszer célszerű a tisztítást végrehajtani, a waxolást pedig a Super Resin Polish használata esetén 3 havonta.

   Remélem sikerült válaszolnom a kérdésre.

   Üdvözlettel: Tóth Attila

 21. Attila

  Mert az ajtot most csináltatam meg mert rozsdás volt es a szerelö mondta hogy hasznaljak olyan pasztat ami vèdi a rozsdátol.köszönöm

 22. Kovacs gabor (megerősített tulajdonos)

  Szia!Segítséget szeretnék kérni a termékek használatához,illetve sorrendhez.Gépjármü egy 2007-es vw polo
  első tulajdonosa vagyok „reflexezüst színű”rendszeresen waxolt ápolt jármű.SRP vele és HD waxal szoktam kezelni.Tavaszi nagytakarítást tervezek a fényezésen,kátrány illetve pár helyen barna pöttyök vannak ezek eltávolításához.Termékek :SRP,EGP,HD-Wax,Magma,Intenzív Tar Remover,Car Glass Polish.Válaszod köszönöm!

  • Tóth Attila

   Kedves Gábor!

   Nagyjából mindennel rendelkezel ami ahhoz kell, hogy ragyogjon az autód, mit Salamon töke 🙂
   Első körben szükség lesz egy alapos mosásra és szárazra törlésre, ezután az Intensive Tar Remover-el az autó alsó traktusáról távolítsd el a fekete kátránypöttyöket, és töröld le az ITR maradványokat is. Következő lépés a MAGMA. Be kell vele fújni az egész autót, de fontos, hogy ne napsütésben, mert nem szabad rászáradnia a felületre, amíg dolgozik (5 perc). Ha nagyon makacs barna pöttyök vannak, és még marad, akkor lokálisan azokat lehet újra fújni, vagy egy puha szivaccsal az egész autót áttörölgetni, hogy fellazuljanak a makacsabb szálórózsda pöttyök. Ezután ismét egy alapos samponos mosás következik és szárazra törlés. Így már elő is van készítve az autó a védőbevonatok felhordására. 1. Super Resin Polish, szép vékonyan végigkened az egész autót és egyből utána vissza is lehet fényesíteni. 2. Extra Gloss Protection, szintén nagyon vékonyan végigkened az egész autót, majd 20-30 perc pihenés után ez is visszafényesíthető. 3. HD Wax, ezt 24 óra elteltével érdemes felvinni, hogy az EGP jól kikeményedjen. Én a következő mosás után szoktam felvinni. Ezután egész évben már csak a HD WAX-os kezelést kell megismételni 4-6 havonta, amíg el nem jön az új nagytakarítás.

   Üdvözlettel

   Tóth Attila

 23. Kovács Gábor (megerősített tulajdonos)

  Szia!Kérdésem még,hogy +5,+10 fok körüli hőmérsékletben lehet használni fentebb említett készitményeket vagy érdemesebb még várni hogy jobb idő legyen.ITR -t mivel vigyem fel mikroszálas kendövel vagy szivaccsal esetleg? Magma használata előtt elég ha a maradványait letörlöm mikroszálas kendővel?Illetve a Car glass polish hogyan használjam helyesen ,a hátsó ablakok sötétítve vannak gondolom azokat csak kívülről tudom tisztítani a CGP-sal.Köszönöm válaszod!

  • Tóth Attila

   Kedves Gábor!

   -Nyugodtan használható mindegyik termék ebben az időben is. Ilyenkor azoknál a termékeknél, amiknek van kúra ideje, érdemes egy kicsit tovább várni a visszatörléssel.
   -ITR-t én mikroszálassal szoktam, de a szivacs is jó lehet.
   -Magma előtt elég egy alapos áttörlés.
   -CGP használata annyi, hogy szivaccsal felvisszük, ha nagyon szennyezett az üveg, esetleg vízköves, akkor erősebben megdörgölve, majd hagyjuk száradni kb 5-10 percet. Ezután lehet visszafényesíteni. Kb ugyanaz a metódus, mint a SRP-nél. Fóliára nem javasolja a gyár, de én már többször használtam és nem okozott problémát…

 24. K Krisztián

  Üdv

  Érdeklődnék, hogy használható e valamelyik termékük karosszéria fólia waxolássra, fekete 3d fényes fóliáról van szó.

  • Tóth Attila

   Kedves Krisztián!

   Az Extra Gloss Protection és az Ultra High Definition Wax lehet rá jó. A Super Resin Polish is jó, de abban vannak lakktisztító polír összetevők amit fólián óvatosan kell használni.

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .