Oldtimerek Hétvégéje – 2013 március 15-17.

Az Oldtimer Show Kft. a 2012-ben az oldtimer kiállítás nélkül maradt Vasúttörténeti Parkban újjáéleszti a hagyományt és 2013. tavaszán nagyszabású oldtimer kiállítást szervez. Március 15-17. között„Oldtimerek Hétvégéje” néven veteránjármű kiállítást rendezünk, számos szabadtéri programmal kiegészítve. Ez a hétvége lesz a Vasúttörténeti Park szezonnyitója is, melyre természetesen a Vasúttörténeti Park is gőzerővel készül. A park teljes területe ki lesz csinosítva márc. 15-re!

rendezvény tematikája a következő lesz: A mozdony fűtőház első csarnokában a nyugati világ veterán autói és motorjai lesznek kiállítva. A mozdony fűtőház második csarnokában a KGST korszak veterán autói és veterán motorjai kerülnek bemutatásra. Közvetlenül a fűtőház előtti murvás területen az USA nagyvasak lesznek láthatók, az „USA Autó Karnevál” területén. Mellette lesznek elhelyezve az oldtimer járműveket kiszolgáló vállalkozások. A mozdony fűtőház előtti mozdonyforgatónál látványos vasútikocsi kiállítást rendezünk be. A kiállítást idegenvezetők fogják bemutatni és a vasúti kocsikra felmehetnek majd a látogatók. A másik mozdonyforgatónál gőzmozdony kiállítást láthat a közönség. A bejárat előtt lévő „VIP parkoló” lesz az oldtimerek parkolója, amely a rendezvényre oldtimer autóval vagy oldtimer motorral érkező látogatók parkolója lesz. A VIP parkolóban elhelyezett járművekre biztonsági őrök fognak vigyázni. A VIP parkoló díjmentes lesz, de ide csak muzeális minősítéssel rendelkező járművek állhatnak be. A rendezvényre személyautóval vagy busszal érkező vendégek részére 500db autó elhelyezésére alkalmas, „látogati parkoló” áll rendelkezésre, teljesen díjmentesen. Szintén a látogatói parkoló lesz a helyszíne a „youngtimer találkozó”-nak.

A rendezvényen a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzembe lesz helyezve! Interaktív programok: lóvasút, nosztalgia vonatozás gőzmozdonnyal, mozdonyforgató, sínautózás, hajtányozás, kisvasút egyszerre hat szerelvénnyel és egy újdonság a gyermek ügyességi kerékpárpálya. A rendezvény területén számos egyéb látnivaló is lesz majd: teherautó és busz kiállítás, vursli, élő zene, verkli, vurlitzer, arcfestés, pantomim, mulatságos mutatványosok.

A füves és sétányos területeken lesznek majd a vendéglátó egységek: grill ételek, saslik, pörkölt, üdítők, minőségi kávék, kürtős kalács, rétes, édesség, vattacukor, stb…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .