Tavaszi autóápolás és felkészítés – tanácsok az AUTOGLYM-től

Külső autótisztítás: a karosszéria és a felnik tisztítása

autosamponAz autóápolás tavasszal nagyon fontos, hiszen a tél több szempontból is megviseli a járművet, ezért ilyenkor érdemes egy kicsit többet foglalkozni vele.

Természetesen fontos, hogy átgondoltan kezdjünk neki az otthoni autóápolásnak, hogy a munkafolyamatok logikusan kövessék egymást. Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot olvashatsz cégünktől.

Tavasszal az ápolás első lépése kell legyen az alapos autómosás, így még kerékcsere előtt letisztíthatjuk a karosszériát, a felniket és téli gumikat. Ehhez érdemes magas minőségű autósampont és felnitisztítót beszerezni, amik segítenek, hogy a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítsuk, és a karosszéria tisztítás gyorsan elvégezhető legyen. A külső mosáshoz érdemes bő vizet használni, ami fellazítja a sarat és jó részét le is mossa a rátapadt pornak. Felülről lefelé célszerű haladni, puha kefével vagy ronggyal, amivel nem tudunk kárt tenni a fényezésben. Ügyeljünk arra is, hogy a mosószert teljesen lemossuk a karosszéria tisztítás végén! 

Autóápolás nem csak kívül, de belül is

autóbelső ápolásHa végeztél a külső mosással és takarítással, jöhet az autóbelső tisztítása. Ha sokat használod az járművet, bizony könnyen összegyűlik benne rengeteg felesleges holmi és szemét, így elsőként érdemes ezektől megválnod. A most már feleslegessé vált téli eszközöket is nyugodtan kipakolhatod, hiszen ezekre egy darabig nem lesz szükséged, és csak a helyet foglalják. Miután mindent kipakoltál, még a szőnyegeket is, jöhet a porszívózás, majd a portörlés. Célszerű a műanyag felületeket az erre való, cégünknél kapható műszerfal- és műanyagápoló szerrel bekenni, hiszen a nyári napsütés kikezdheti a felületeket. Az autóbelső ápolás során ne feledkezz meg az ablakokról és a tükrökről sem, amikhez vesd be az autóüveg- és tükörtiszításhoz kifejlesztett terméket! Semmiképpen ne az otthoni üvegtisztítót használd, mert az nyomot hagyhat az autó üvegén! Az otthoni autóápolásra időnként érdemes egy kicsit több időt rászánni, és alaposan kitakarítani a járművet, ezzel hosszú távon sok energiát takaríthatsz meg.

Polírozás és waxolás

Polírozás és waxolásHa a jármű kívül és belül is tiszta, akkor már csak az otthoni autóápolás utolsó lépése maradt hátra, ez pedig a polírozás és a waxolás. Ha a fényezés itt-ott kopott, mattá vált, akkor az autó polírozás segít, hogy minden alkatrész újra a régi fényében tündökölhessen. Ahhoz pedig, hogy a karosszéria tartósan szép maradjon, autó waxolásra van szükség. Ennek során egy nagyon vékony keményviasz réteg jön létre a karosszérián, ami hatékony védelmet nyújt a felületeknek nem csak a szennyeződések, hanem a napsugárzás ellen is. Mindkét művelet kitartó munkát igényel, a tökéletes végeredmény eléréséhez időre van szükség. Azonban megéri a fáradozás, hiszen az autód szebb lesz, mint újkorában! 

Amennyiben Te is úgy érzed, hogy eljött az idő, hogy beiktass egy alapos autóápolást tavasszal, a legjobb helyen jársz! Cégünknél a külső és a belső tisztításhoz szükséges termékeket is kedvező áron szerezheted be. Ha bővebb információra van szükséged vagy kérdésed merült fel, ne habozz, fordulj hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!