Paint Renovator – Karceltávolító

4 600 Ft

Leírás

Fényezés felújító polír

Az Autoglym Paint Renovator egy csiszoló hatású fényezés felújító.
Csiszoló hatású polír alkalmazását mindig korlátozza a problémás, karcos vagy oxidált felületekre.
Egy autó fényezése nagyon vékony és minden alkalommal tovább vékonyítjuk, amikor csiszoló hatású terméket használunk. A legtöbb gyári fényezés külső rétege keményebb, mint az alatta található, ezért óvni kell amilyen hosszú ideig csak lehetséges.
Javasoljuk, hogy először mindig próbálkozzon Autoglym Super Resin Polish-al orvosolni a problémát, mert az nem tartalmaz csiszoló anyagot. Ha további kezelésre lenne szükség, az Autoglym Paint Renovator rendkívül gyorsan dolgozó csiszolóanyagot tartalmaz, így könnyen kontrollálható a vágási és polírozási művelet. Eltávolítja a kisebb karcolásokat és oxidációt. Nem tartalmaz szilikont.

Jó tudni:

A probléma gondos felmérése elengedhetetlen. Túl mély karcolások eltüntetéséhez szakember segítségére lehet szüksége. Hosszú egyenes mozdulatokkal használja a terméket, hogy megelőzze a körkörös karcok kialakulását és nefeledje gyakran ellenőrizni a folyamatot. Kerülje a túlzott használatot az elemek szélein, ahol a lakk általában a legvékonyabb. A kezelt felületeket ápolja Autoglym Super Resin Polish-al, hogy ragyogóvá és védetté tegye a környezeti hatásokkal szemben.

Termék bemutató:

Értékelések

 1. Pali (megerősített tulajdonos)

  Sziasztok!

  Én kérdezni szertnék ezzel a termékkel kapcsolatban. Ha kipróbáltam utána persze megírom a véleményem is.
  Az én autóm pont úgy néz ki mint az autóápolási cikk első fejezetében a “Ha így néz ki a fényezés az autónkon, biztos van mit fejleszteni autóápolási ismereteinken” képek körül az első képen látható fényezés.
  Kérdésem, hogy az ilyen mosó karcok eltüntetéséhez ez a termék megfelelő-e? Ha nem, akkor melyik termék lenne optimális?

  Előre is köszönöm!

  Üdv,
  Pali

  • Tóth Attila

   Kedves Pali,

   A Paint Renovatort elméletileg a lokális karcok (pl. kilincs környéke, 1-1 parkolás nyom)kezelésére szánják, és alkalmas az általad említett karcok eltüntetésére vagy csökkentésére is, de egy komplett autót kézzel végigpolírozni finoman szólva is komoly erőpróba. Ha ennyire karcos az autó, akkor érdemes elgondolkozni egy gépi polírozáson és utána a waxolás és egyéb ápolás már mehet kézzel. A PR használata után mindenképp használni kell valami védelmet a fényezésre pl. Super Resin Polish.

 2. Pali (megerősített tulajdonos)

  Köszönöm a gyors választ! Így fogok eljárni!

 3. tarsiattila

  Ezt az anyagot fel lehet/szabad(?) vinni géppel, teljes karosszéria polírozás esetén?

  • Tóth Attila

   Kedves Attila,

   Igen lehet használni géppel is és nagyon szép eredményt is lehet vele elérni. Annyit azonban érdemes tudni, hogy ezt a terméket kézi használatra fejlesztették, ezért gépi használathoz egy kicsit meg kell “hekkelni”, ami annyit tesz, hogy a korongra rá kell permetezni egy leheletnyi vizet, hogy ne száradjon rá a felületre munka közben.

 4. Zoli (megerősített tulajdonos)

  Szia Zoli. Vagyok. És fekete metál fényezésu a kocsim a parom mosogato szivacs durvabik oldalával végig húzta a motorháztetőn és keletkeztek rajta karcok hogy ezzel a remekel ki tudom hozni őket belelole es ez az eljárás mennyi lak réteget fog le venni a felületbol Kösszi szépen a választ üdv Zoli

  • Tóth Attila

   SZia Zoli!

   Milyen autóról van szó? (kemény, vagy puha fényezés)
   Elvileg ki lehet vele szedni, de ezt így vakon nem tudom megmondani, mert dörzsi szivaccsal lehet olyan karcokat kreálni ami már gépi polírral sem szedhető ki egykönnyen, csak vizes csiszolással… A polírozás tulajdonképpen folyamatos tesztelés, hogy az adott karcok mivel tüntethetők el. Otthoni, kézi technológiával ez a maximum. Ki kell próbálni, és ha kiszedte, akkor Super Resin Polish-al át kell kenni az egész autót. Ha nem, akkor ajánlani tudok jó szakembereket, akik ki géppel meg tudják oldani a problémát.

   Üdb

   Tóth Attila

 5. Zoli (megerősített tulajdonos)

  Köszönöm szépen a válaszod. További szép
  Napot neked üdv Zoli

 6. Ádám

  Kedves Attila!

  Érdekelne, hogy ez a termék alkalmas-e matt piros autó fényezés frissítésére?
  Egy-két elem már erősen matt/oxidálódott, viszont teljes autót még nem kell polírozni.
  Jól járok ha ezt a terméket választom?

  Köszönöm előre is a válaszod!

  Ádám

  • Tóth Attila

   Kedves Ádám!

   Persze, jó lesz rá ez a termék, de miután ezzel fel lett fényesítve, mindenképpen védeni kell a felületet a Super Resin Polish, vagy az Extra Gloss Protection nevű termékeinkkel. Sőt mindkettő használata még jobb, mert az ennyire sérült akril piros festékek könnyen visszafoltosodnak, mattulnak.

 7. Dani

  Helló!
  Fényezett műanyagon lehet ezt a terméket használni? Van 2-3 karc amit az SRP nem javított ki és gondoltam megpróbálom ezzel.
  Érdemes használat előtt gyurmázni is a kocsit vagy elég a mosás ? Illetve használat után menjen rá SRP vagy elég a wax?
  Köszi!
  Üdv:
  Dani

  • Tóth Attila

   Kedves Dani!
   Használható természetesen a fényezett műanyagon is. Karc irányban kell vele jól megpolírozni a sérült területet. Gyurmázásra akkor van szükség, ha olyan szennyeződések vannak a fényezésbe ágyazódva, amiket már mosással nem lehet eltávolítani, mint pl., szállórozsda, gyanta, stb… Én az SRP-t mindig használom, mert nagyon jó alapozó és zsírtalanítóként is funkcionál egy komolyabb wax felhordása előtt.

   Üdvözlettel

   Autoglym

 8. Dani

  Köszönöm akkor lehet első komolyabb waxolás előtt megejtem.
  Mosás->Gyurma-> Paint renovator (ahol kell)-> SRP -> HD wax ez így helyes ugye?
  Eddig csak egy alapos mosás + SRP volt.

  • Tóth Attila

   Így tökéletes!

 9. Gábor (megerősített tulajdonos)

  Kedves Attila!
  Foltokban fényezést javítottam az autómon, alapozó-metálfény-2K lakk felvitelével.
  Alkalmas ez a termék a régi és a friss lakkozás összepolírozására vagy oda melyik terméket(eket) ajánlaná ?

  • Tóth Attila

   Kedves Gábor!

   Erre soha sem használtam, de szerintem alkalmas, de a polírozás mindig lutri, hogy melyik termékkel tudjuk elérni a kívánt hatást.

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .