Hi Definition Wax

High Definition Wax – Carnauba Wax

23.500Ft

Termékleírás

Prémium Carnauba Wax

Az alkotóelemek tökéletes kombinációja (Carnauba + mikrokristályok, waxok + telített szénhidrogének és olajok) és a több éves laboratóriumi fejlesztés eredménye ez a szuper minőségű, kivételesen tartós termék. A legtartósabb védelmet nyújtja az összes környezeti hatás ellen, mint a só, mosószerek, UV sugárzás, savas eső stb. A High Definition Wax mentes mindennemű csiszolószerektől, víz és emulgeálószerektől. Fantasztikusan tartós és mély vízes hatású fényt kölcsönöz a fényezésnek. A készlet tartalmazza mindazt amire szüksége lehet a tökéletes eredmény elérése érdekében.

Termék bemutató:

Vélemények

 1. :

  Udvozlom,

  A dobozban levo Wax atlagosan hany kezelesre eleg? (VW Passat)

  Koszonom

  • :

   Kedves Bálint,

   Minimum 50 kezelést illene produkálni egy készlettel! Az applikátor mindig legyen nyirkos, és tilos “beletunkolni” a waxba. Elég csak végighúzni a felületén és egy ilyen érintésnyi adaggal minimum egy fél motorháztetőt le kell tudni kezelni. Némi rutint igényel, de hamar bele lehet jönni. Az applikátorokat minden kezelés után érdemes kitisztítani és nedvesen eltenni az eredeti, zárható tokjába.

 2. :

  Tisztelt AutoGlym!
  A High Definition Wax – Carnauba Wax és az Extra Gloss Protection termékek között mi a különbség?
  Valamint az Ultra Deep Shine és a Super Resin Polish között?
  Egy 4 éves metál fekete autón melyik termékek kombinációival érhető el szebb hatás?
  Válaszukat köszönöm!

  • :

   Kedves Szabolcs,

   A legjobb eredményt a Super Resin Polish – HD Wax kombóval lehet elérni, de van olyan elvetemült mint én, aki a kettő közé még Extra Gloss Protection-t is használ. Ilyenkor érdemes várni egy napot az EGP után, a HD előtt. Az EGP egy úgynevezett sealent, ami egy keményebb védőréteget ad, kicsit hidegebb a fénye és kb 3-4 hónap védelmet ad, a HD WAX egy carnauba wax, ami a legszebb fényt produkálja és kb 5-6 hónap védelmet ad. Azt hozzá kell tennem, hogy ezek az időintervallumok csak akkor érhetők el ha a gépi mosókat és a lúgos tisztítószereket mellőzzük! Ultra Deep Shine-t pillanatnyilag levettük a kínálatból, mert kicsit nehezebb használni mint a SRP-t és a helytelen használat miatt, voltak csalódott visszajelzések…

 3. (megerősített tulajdonos):

  Tisztelt AutoGlym!

  Érdeklődnék, hogy lehet-e két héten belül esetleg 2x kezelni vele az autót. Amennyiben Igen akkor mire érdemes figyelni és vigyázni.

  Válaszukat előre is köszönöm!

  • :

   Lehet persze, csak alaposan le kell mosni és szárazolni az autót előtte, hogy pormentes legyen a felület.

 4. (megerősített tulajdonos):

  Fantasztikus termék. Nem rég vásároltam és nem csalódtam. Egyszerű velvinni és letörölni is. 3-4 óra hossza alatt kentem át az autóm. Tökéletesen véd, lepergeti a koszt, valamint a víz teljesen lesiklik róla. Megéri az árát :)

 5. :

  A legjobb wax amivel valaha is találkoztam

  • :

   Köszönjük! Mi is szeretjük :)

 6. :

  Üdvözlöm

  Érdeklődnék, hogy az applikátort miért nedvesen kell eltenni, illetve mennyi ideig nyújt védelmet egy nem garázsban tartott autónak? Szeretném a legcsillogósabb hatást, és a legjobb védelmet biztosítani az autónak.

  Köszi a választ, Bence

  • :

   Kedves Bence,

   Azért kell nedvesen tárolni, mert ha kiszárad az applikátor, akkor kő keménnyé válik, ami nem visszafordíthatatlan, mert benedvesítéssel újra visszapuhítható, de azért csak jobb egyből használatra kész eszközzel dolgozni…
   A garázsban tartás mellet, egyéb tényezők is befolyásolják minden bevonat tartósságát. Az előkészítés is nagyon fontos, mert egy nem tökéletesen tiszta és zsírmentes felületen kevésbé tapadnak meg a waxok és egyéb védőbevonatok. Illetve ha már felkerült, nem mindegy, hogy milyen vegyszerekkel lesz az autó tisztán tartva. Lúgos előmosók, főleg amiket az átlag kézi autómosókban használnak, jelentősen rövidítik az élettartamát.
   Ideális körülmények mellett fél évet kibír a HD Wax, de inkább mondok 4-6 hónapot…

 7. (megerősített tulajdonos):

  Üdv!
  A müanyag és gumi alkatrészeknél kell ügyelni arra, hogy ne érje a wax, vagy ez kezelés után könnyen eltávolítható?
  Köszönöm válaszukat!

  • :

   Kedves István,

   Nem kell különösebben odafigyelni rá, mert a HD WAX nem hagy nyomot a műanyag elemeken.

 8. :

  Sziasztok! High Definition Wax elött,mit használjak az autómra elég csak lemosni vagy gyurmával tisztitani,sok terméketeket használom már régen de most szeretném kiprobálni a Waxot,várom válaszotokaz.

  • :

   Kedves Tamás,

   Igazából semmit sem muszáj használni előtte, de én gyurma mániás vagyok, mert az rengeteget javít a fényezés állapotán. Nagyon sok olyan szennyeződést távolít el amit egy sima mosás nem hoz le és hát ugye nem mindegy, hogy milyen állapotot konzerválunk a wax bevonattal… Mindenképpen javasolnám még akkor is ha új autóról van szó. Ezen kívül a Super Resin Polish használata is erősen javasolt.

 9. (megerősített tulajdonos):

  Tisztelt Tóth Attila!

  Évek óta használom (sok más termék kipróbálása után) nagy megelégedettséggel a HD wax-ot, véleményem szerint a legjobb ár/érték arányú carnauba wax a piacon! Most vásároltam először Extra Gloss Protection-t is Önöknél, hogy az eddig megszokott polírozás majd HD wax közé beiktassam, ahogy Ön is javasolta. Kérdésem hogy tapasztalata szerint van-e “értelme” akár 2-3 rétegben egymás után(természetesen a kellő száradási időket kivárva) felvinni mind az EGP-t mind a HD wax-ot a még nagyobb extra fényesség elérése érdekében, vagy valójában nem látható számottevő különbség az 1-1 réteghez képest? Ha van, akkor szükség van-e valamilyen szerre két réteg közé, vagy elég a tiszta, pormentes felület?

  Válaszát előre is köszönöm!

  • :

   Kedves Tamás!

   Örülök, hogy tetszik a HD Wax.
   Természetesen lehet több rétegben is felhordani, de arra ügyelni kell, hogy kellő mértékben keményedjenek ki az egyes rétegek. Ez az Extra Gloss esetében 24 órát jelent, de a carnauba waxok esetében nekem az a tapasztalatom, hogy jobb ha több kúraidőt hagyunk. Az egyetlen hátránya a magas carnauba tartalmú waxoknak, hogy ha vastagon hordják fel a fényezésre, akkor egy darabig hajlamosak rá, hogy “izzadjanak”, ami azt eredményezi, hogy úgy néz ki, mintha hologramosra sikerült volna a polírozás. Ez a jelenség 1-2 mosás után eltűnik és szerintem a következő réteg felvitelét érdemes ehhez igazítani. Úgyhogy én azt javasolnám, hogy két réteg EGP, és egy réteg HD Wax után pár héttel kerüljön fel a következő HD. Legalábbis én így csináltam a saját autómon, de van aki lezavarja egy nap alatt a két réteg EGP-t és a két réteg HD-t.
   Hogy ennek az egésznek van-e értelme az már más kérdés :)
   Szerintem 1-1 réteg EGP és HD, olyan fényt ad, hogy azt már nagyon nehéz űberelni, de azért akinek van hozzá szeme, láthat egy kis különbséget.
   Én az egyszerre felvitt sok réteg helyett inkább látom értelmét az indokoltnál sűrűbb waxolásnak. Pl a HD Waxot elvileg elég felvinni évente 2-3x, de ha folyamatosan csúcs állapotban szeretnénk tartani a fényezést, akkor hasznosabb, ha kezdünk 1-1 réteggel, és utána 2-3 havonta felülkezeljük az alapot egy újabb HD réteggel.

   Kicsit olyan ez mint a 30.000-es olajcsere periódus. A tökéletes kenés érdekében azért én inkább maradok a 10.000-nél…

   Üdvözlettel

   Attila

 10. :

  Üdvözlöm.
  Érdeklődöm, hogy a wax-ot fel lehet/szabad vinni géppel is?

  • :

   Kedves Attila,

   Őszintén szólva én még soha nem próbáltam géppel, de van egy autókozmetika, ahol elkezdték géppel puha koronggal felhordani és nagyon örültek neki, hogy milyen jól használható géppel is.

 11. (megerősített tulajdonos):

  Kedves Attila!

  Szeretném, ha fekete metál fényezésre (új autó), ajánlana terméket vagy termékeket.
  Segítségét előre is köszönöm.

  Üdvözlettel,
  Gábor

  • :

   Kedves Gábor!

   A HD Wax tökéletes rá. Esetleg a Super Resin Polish-al érdemes előkezelni, mert annak van egy enyhe lakktisztító jellegű polír hatása.
   Az Ultra Deep Shine jöhet még számításba, mivel az kimondottan sötét fényezésekre lett kifejlesztve, de a HD-val szemben ennek azért rövidebb a tartóssága.

 12. (megerősített tulajdonos):

  Kedves Attila!

  Köszönöm a gyors választ! :-)

  Üdv.,
  Gábor

 13. :

  Kedves Attila!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy a HD waxhoz kapott szivacsokat nedvesen tárolom. Mégis egy következő kezelésnél wax darabokat hagy az autón. Lehet, hogy nem elég nedves a környezet? Vagy esetleg ki lehet tisztítani, mosni valamivel?

  Válaszát előre is köszönöm!

  • :

   Kedves Péter!

   Ki kell mosni használat után valami erős zsíroldóval. Akár mosogatószer is megteszi. Ha beleszárad a wax a szivacs apró lyukaiba, akkor csinálja azt, hogy a következő használat során kijönnek ezek a kis száraz darabkák és kenődnek össze vissza. Nagy problémát persze ez sem okoz, ettől még jó lesz a waxolás, csak iszonyú idegesítő. Van, hogy lustaságból kihagyom a tisztítást, de mindig megbánom :)

 14. (megerősített tulajdonos):

  Kedves Attila!

  A Super Resin Polish kezelés után, mennyi időt várjak a HD wax előtt?
  Megjöttek a termékek, profi volt a szállítás és az e-mail információk is.

  Üdvözlettel,
  Gábor

  • :

   Kedves Gábor!

   Nem kell várni. Amint maradéktalanul visszatörölted a SRP-t, mehet rá a HD WAX.

 15. :

  Üdvözlöm!
  Egy másik gyártó termékével (3m) az egész autóm polírozva volt nem rég! Érdemes használnom a HD waxot ? Sajnos hologramos maradt a lakk fekete autóm !

  • :

   Kedves Ádám,

   Természetesen használhatod és elvileg el is fogja takarni a hologramot, bár ez a hologram mértékétől is függ. Esetleg meg lehetne próbálni előtte még kezelni Super Resin Polish-al is, és arra felvinni a HD Wax-ot.

 16. :

  Kedves Attila!

  Érdeklődnék, hogy új autó esetén használható-e egyből (átvétel után néhány nappal) az spr és a HD wax kombinációja,vagy elég csak a HD wax?Esetleg várjak néhány hetet, hogy “érjen” a fényezés?Kicsit félek, hogy az új festésben kárt teszek.

  • :

   Kedves Tamás!

   Elvileg mehet rá csak a HD is, de én szöktam javasolni a SRP-t is, mert a szállítás során is szennyeződik a fényezés, főleg, ha vasúti szállításról van szó, és a SRP-nak van egy kis lakktisztító tulajdonsága is, ami ártani nem árt.

 17. (megerősített tulajdonos):

  Udvozlom!

  A Super Resin Polish-t lehet HD wax utan is hasznalni?
  Olvastam hogy jo alapot ad az SRP a HD wax elott mert enyhen csiszolo hatasu.
  Felmerul bennem a kerdes hogy ha csiszolo hatasu, akkor ha waxolas utan hasznalom, az csokkentene a wax elettartalmat?
  A waxot kb 3-4 havonta hasznalnam. Az SRP-t is csak akkor hasznaljam mikor waxolok?

  koszonom !

  • :

   Kedves Patrik!

   A SRP-t csak a HD Wax előtt kell használni. Utána nem jó, mert gyengíti a HD-t. HD után csak az Aqua Wax használható felülkezelésnek.

   Üdvözlettel:

   Tóth Attila

 18. (megerősített tulajdonos):

  Hali,

  A legjobb wax, amit valaha is használtam! Szalon állapotú a fényezés, pedig már 10 éves az autó.
  Alapos mosás + gyurma + HD wax = tökéletes eredmény. :)

  Üdv,
  Attila

 19. :

  Új autóra keresek fényezést megóvó megoldást. A jármű piros Renault Clio Grandtour, fekete lakkos műanyag dekor elemekkel. A tetősín pedig króm. Milyen csomagot javasolnak a hosszú tartós fényezés elérésért? Láttam önöknél csomagajánlatot, de nem biztos, hogy ki tudnám választani a számomra megfelelőt.

  • :

   Kedves László!

   Tulajdonképpen három féle wax-ot és ezek különböző kombinációját tudom ajánlani.
   Super Resin Polish, Extra Gloss Protection, HD Wax. Mondhatjuk, hogy tudásban (tartósságban) is ez a sorrend, de azért ez nem ennyire egyszerű, mert a SRP-nak vannak lakktisztító és karcfeltöltő funkciói amit érdemes kihasználni minden fényezésen, az EGP meg egy keményebb védőréteget képez mint a többi. Mindhárom jó választás lehet, de pont az eltérő speciális tulajdonságaik miatt érdemes őket kombinálni. A SRP-t mindenképpen ajánlom de, hogy utána mi kerüljön rá, már nagyon szubjektív. Jó kombináció az SRP+EGP is, az SRP+HD WAX is, de akinél extrán elgurult a gyógyszer (mint pl nálam), használhatja mindhármat SRP+EGP+HD sorrendben. Ebben az esetben az a javaslat, hogy az EGP után a HD Wax-ot csak a következő mosás után használják, mert az EGP-nek kell idő a megfelelő kikeményedésre. A folyamatos védelem fenntartása érdekében annyi a tennivaló ezek után, hogy ha a tisztára mosott fényezés nem pergeti a vizet, akkor a legutolsó réteget, újra felvisszük. Évente egyszer ajánlott az egészet eltávolítani egy alapos gyurmázással, és lezsírtalanítani a felületet kátrányoldóval, mielőtt újra felépítenénk a védőrétegeket.

   Üdvözlettel:
   Tóth Attila

 20. :

  Üdvözlöm!
  Békés megyében van területi képviselőjük?

  • :

   Tisztelt Cím!

   Nincs képviselőnk! Csak postai úton tudjuk ellátni a környéket.

 21. :

  Kedves Attila!

  Érdeklődnék, hogy az önkiszolgáló autómosókban használatos nagynyomású kézi vizes borotvák ártanak esetleg a HD Wax-nak vagy az SRP-nek?

  Köszönöm,
  Attila

  • :

   Kedves Attila,

   Attól függ, hogy milyen vegyszereket használnak az aktuális autómosóban. Nagyon sokféle anyagot használnak, de a technológiájukból adódik, hogy jellemzően lúgosakat. Minden wax-nak csökkentik az élettartamát a lúgos anyagok, de ezt csak úgy tudjuk elkerüni ha otthon pH semleges samponnal, kézzel mosunk, ami ilyen hidegben részemről kizárt :)
   Én is önkiszolgáló mosókba járok télen, de nem drámai az élettartam csökkenés. A HD elég tartós ilyen ridegtartásban is.

 22. :

  Tisztelt Cím!
  Az új autómra keresek valami fényezés védelmet,amikor is rábukkantam az önök termékeire!
  Milyen termékeket ajánlanának:
  Autó mosás illetve wax tekintetében!
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdv:Dobos Gábor

  • :

   Kedves Gábor!

   Tulajdonképpen három féle wax-ot és ezek különböző kombinációját tudom ajánlani.
   Super Resin Polish, Extra Gloss Protection, HD Wax. Mondhatjuk, hogy tudásban (tartósságban) is ez a sorrend, de azért ez nem ennyire egyszerű, mert a SRP-nak vannak lakktisztító és karcfeltöltő funkciói amit érdemes kihasználni minden fényezésen, az EGP meg egy keményebb védőréteget képez mint a többi. Mindhárom jó választás lehet, de pont az eltérő speciális tulajdonságaik miatt érdemes őket kombinálni. A SRP-t mindenképpen ajánlom de, hogy utána mi kerüljön rá, már nagyon szubjektív. Jó kombináció az SRP+EGP is, az SRP+HD WAX is, de akinél extrán elgurult a gyógyszer (mint pl nálam), használhatja mindhármat SRP+EGP+HD sorrendben. Ebben az esetben az a javaslat, hogy az EGP után a HD Wax-ot csak a következő mosás után használják, mert az EGP-nek kell idő a megfelelő kikeményedésre. A folyamatos védelem fenntartása érdekében annyi a tennivaló ezek után, hogy ha a tisztára mosott fényezés nem pergeti a vizet, akkor a legutolsó réteget, újra felvisszük, de ez is kitolható az AquaWax használatával, amit érdemes havi egyszer használni. Évente egyszer ajánlott az egészet eltávolítani egy alapos gyurmázással, és lezsírtalanítani a felületet kátrányoldóval, mielőtt újra felépítenénk a védőrétegeket.
   A mosás nem ennyire összetett kérdés, mert a pH semleges viaszos samponunk (Bodywork Shampoo Conditioner) a legjobb megoldás. Ezért nem is tartunk a választékunkban egyéb samponokat.

   Üdvözlettel:
   Tóth Attila

Mondd el a véleményed