Autóápolás otthon II. – Polírozás és Waxolás

AG

Az első részben megnéztük, hogy milyen a kímélő, autónk fényezését lehető legkevésbé igénybevevő autómosás. A második részben a fényezés minőségének javításáról, a karcok eltüntetéséről, illetve védelméről ejtünk pár szót.

A polírozás lépéseit ezúttal fordított sorrendben vesszük végig, azaz a hibátlan fényezések védelmétől az enyhén karcos felületeken át, a komolyabb beavatkozást igénylő, nagyon karcos autók irányába haladunk. Ez a metódus azt hivatott szemléltetni, hogy egy igazán karcos autón is mindig a legenyhébb beavatkozással kell kezdenünk, majd utána igény szerint (fényezés keménysége, karcok mélysége stb.) kell haladnunk az agresszívabb termékek és technikák irányába. Ha autónk fényezése korrekciós polírozást igényelt és így újszerű állapotot értünk el, ugorjunk neki az új fényezés védelmét érintő tennivalóknak! Ha nagyon karcos fényezést újítottunk fel és az eredmény nem lett hibátlan, jöhetnek az enyhén karcos fényezéseknél leírt lépések, és így tovább…

A felület megtisztítása

Polírozás és waxolás előtt alaposan meg kell tisztítanunk a fényezést. A korábban már részletezett mosás után érdemes eltávolítanunk a festékbe ágyazódott szennyeződéseket (fémpor, fanedv, gyanta, kátrány stb.), hogy a polírozás során ne okozzunk további sérüléseket, illetve a waxszal ne egy szennyezett felületet konzerváljunk. Erre több termék is rendelkezésünkre áll: egy nagyon hasznos és itthon még kevésbé elterjedt termék a fényezés tisztító gyurma, ami fizikai úton, mégis kímélő módon tisztítja a felületet. ”Kirántja” és magába köti a mosás után maradó, beágyazódott szennyeződéseket. Választhatunk még kémiai úton működő (cleanser) készítményt is, ami krémes állagú és feloldja a régi wax maradványokat és egyéb oldható szennyeződéseket. Ha sok a kátrányfolt a kerékjárati ívek mögött, célszerű azokat eltávolítani kátrányoldóval gyurmázás előtt, hogy ne telítse el a gyurmánkat. A két eljárást kombinálhatjuk is.

clay-graphic-wash1

autoglym-clay-kit    006_co11

Ennyi koszt képes eltávolítani a gyurma, mosás után egy „tiszta” elem felületéről!

Védelem / Waxolás

 Amennyiben teljesen makulátlan fényezésű autónk van, könnyű dolgunk lesz, mert „csak” meg kell védenünk a környezet károsító hatásaitól és a rossz mosási technikák okozta karcoktól. A mosási karcok kialakulásának kockázatát minimálisra csökkenthetjük, ha kerüljük a gépi mosókat, igényes szakemberhez fordulunk, vagy a sorozatunk első részében részletezett mosási technológiát követve mi magunk tisztítjuk autónkat. A környezet károsító hatásaival szemben (mint a só, por, madárürülék, fanedvek, fémpor, savas eső és legfőképp az UV sugárzás) jó minőségű waxokkal vagy szintetikus bevonatokkal tudunk védekezni.

Waxok használata nélkül és a rossz mosási technikáknak köszönhetően autónk fényezése gyorsan elveszíti fényét. Oxidálódni kezd (bemattul), majd a beleégett fémpor (ami többek között a sínek környékén jelentős mennyiségben rakódik autónkra) korróziójának következtében szó szerint apró pontokban átlyukad. A következményeit nem kell részletezni. Elhanyagolt autók fényezésén már 1-2 év után visszafordíthatatlan károsodás tapasztalható.

BMWHDWAX    IMG_2377-1

 Kis odafigyeléssel és törődéssel könnyedén állandósíthatunk az újnál is szebb állapotot!

A waxolással kapcsolatban is érdemes kiemelni, hogy minőségi termékek használatával -tartósságuknak és gazdaságosságuknak köszönhetően­- hosszú távon anyagilag és ráfordított energia tekintetrében is jobban járunk. Nem beszélve a fényezésen elért esztétikai különbségről. FONTOS, hogy az így levédett fényezésen nem kell használni a kézi mosókban is előszeretettel alkalmazott erős, vegyszeres előmosókat és kerülendő a mosogatószerek használata is, mert rövidítik a védő bevonatok élettartamát. Használjunk pH semleges autósampont! Waxokból és szintetikus védőbevonatokból sokfélével találkozhatunk, de mindegyikre igaz, hogy a lehető legvékonyabb rétegben érdemes őket felhordani a felületre, mert a kúraidő (15-30perc) elteltével a fölösleget eltávolítjuk és csak körülbelül 1 mikron vastag réteg marad a felületen. Extra igény esetén több réteg is felhordható, de célszerű 24 órát várni a két réteg között, hogy az első réteg elérje a teljes keménységét és ne oldjuk fel a második felhordása során.

pink    Másolat - DSC07240 

          Így néz ki egy erősen oxidált fényezés. Jobb megelőzni rendszeres (évi 2-3 alkalom) waxolással!

Eddig egyszerű dolgunk volt, de mit tegyünk, ha kisebb-nagyobb, több-kevesebb karc éktelenkedik kedvencünk fényezésén? Igényeinktől is nagyban függ, hogy milyen polírterméket és technikát érdemes használnunk. Biztos van köztünk szép számban olyan autótulajdonos, akinek az is elég, ha csak egy kicsit fényesebb lesz az autója, de olyan is, aki ennél többet szeretne elérni, és néhányunknak csak a show kategória elfogadható, ami túlmutat a szalonból kigördült autók állapotán is. A következő polírozási eljárásokból, illetve azok kombinációjából mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt.

Ápoló polír

Első nekifutásra egy olyan polírpasztát érdemes kipróbálni, amivel nem lehet kárt okozni a fényezésen, és még fizikailag sem túl megerőltető. Ez egy speciális, waxos lakktisztító polír. Egy lépésben tisztítja a lakkot, csiszoló hatása minimális, feltölti az apró mikrokarcokat, gyönyörű fényt kölcsönöz és tartós wax réteggel látja el a felületet. Akkor sem koptatjuk le a lakkot a fényezésről ezzel az eljárással, ha húsz éven át, évi 3-4 alkalommal kezeljük így autónkat. Polírozhatunk kézzel vagy géppel is. Az ilyen általános waxos polírt körkörös mozdulatokkal vigyük fel a felületre, majd hosszanti mozdulatokkal adjunk egyenletes fedést. Haladjunk végig az egész autón, majd egy puha mikroszálas kendővel töröljük le. Ha szeretnénk még hosszabb időre konzerválni az így elért eredményt, használhatjuk az új autók védelménél említett termékeket, de önmagában is hosszabb védelmet ad, mint egy átlagos termék.

 srp    New_Autoglym_Super_Resin_Polish_3

 Finom karcok eltüntetése

Ha autónk annyira karcos, hogy ezzel az eljárással nem értük el a kellő hatást, feljebb léphetünk egy lépcsőt, és egy erősebb csiszoló összetevőket tartalmazó, de még mindig biztonságosan használható fényezésfelújító polírral dolgozhatjuk meg a fényezést. Elsősorban az erősebben karcos területeken használjuk lokálisan (például a kilincsek környéke), de ha az egész autót kell vele végigpolírozni, készüljünk fel lelkileg, hogy ha nem vagyunk jó kondiban, másnap lehet egy kis izomlázunk! Kézi alkalmazása esetén jó minőségű, speciális polírozó ruhával dolgozzunk, ami nem tartalmaz műszálat és a feladathoz ideális szálszerkezetű. Hosszanti, párhuzamos mozdulatokkal, erősen karcos területeken a nyomást növelve polírozzunk. Ha csak fényesíteni szeretnénk, kis nyomást alkalmazzunk. Ha sikerült elérnünk a kívánt eredményt, lépjünk egy lépést vissza és használjuk a waxos karcfeltöltő polírt, hogy tovább finomítsuk, és megfelelő védelmet biztosítsunk a felületnek.

Ezeket a polírozási feladatokat teljes biztonságban elvégezheti bárki otthon is anélkül, hogy kárt okozna az autó fényezésén. Amennyiben lehetőségünk van és kényelmesebben szeretnénk megoldani a feladatot, használhatunk polírozógépet is. Ha gépet használunk, legyünk óvatosak az elemek éleinél, mert ott a legvékonyabb a festékréteg, és a géppel könnyebben le lehet „koptatni” a fényezést azokon a területeken. Érdemes maszkolószalaggal levédeni a kényes részeket!

50-501

Mosókarcos fényezés polírozás előtt és után.

 Fényezéskorrekciós polír

 A polírozási folyamatok közül a „legdurvább” a fényezéskorrekciós polír (idehaza kizárólag erre használják a polír kifejezést), de ha körültekintően végezzük az ilyen beavatkozást, nem okozhatunk vele nagy galibát.

Beszéljünk is egy kicsit arról, hogy milyen hibákat lehet egyáltalán eltávolítani! Sok ügyfél olyan kéréssel keres meg minket, hogy a fémig karcolt elemeket javítsuk ki polírozással. Sajnos ez az eljárás sem csodaszer, és bizony vannak korlátai, amiket érdemes betartani. Egy átlagos autón a gyári fényezés 80-120 mikron vastagságú. Egy jól kivitelezett fényezéskorrekciós polírral csak 3-4 mikronnyi lakkot távolítunk el. Ennél többet napi használatban lévő autóról teljesen fölösleges, mert még pár ilyen kezelésre biztos szüksége lesz az évek során. Így viszont a nagyon mély karcok egy részét lehet, hogy ha kevésbé szembetűnő módon is, de meg kell hagynunk az utókornak.

Nézzük is meg, hogyan épül fel egy átlagos autófényezés, és mik azok a sérülések, amiket biztonságosan el lehet távolítani! Az alábbi képen látható, hogy a mosókarcok minden gond nélkül eltávolíthatók, de a mélyebb karcokat csak akkor van értelme teljesen kipolírozni, ha képesek leszünk megóvni a fényezést a további sérülésektől. Ezeket lehet annyira finomítani és feltölteni, hogy szinte észrevehetetlenné válnak. A komoly karcokat és kőfelverődéseket csak javítófesték használatával és a lakk pótlása után lehetséges orvosolni, de a hosszú és mély karcokat tökéletesen eltűntetni elég nagy kihívás. Defects

Autók fényezésének felépítése. Lakkozott és akril festékek.

 Ehhez a művelethez is többféle durvaságú (általában finom, közepes és erős) polírtermék áll rendelkezésünkre. Léteznek olyanok, amelyek változatlan szemcseméret mellett addig csiszolják a lakkot, amíg csak akarjuk, és vannak olyan polírkészítmények, amelyekben a szemcsék idővel lebomlanak, így egyre finomabb felületet hoznak létre. Az utóbbiakkal értelemszerűen biztonságosabban lehet dolgozni kezdőknek is, és bizonyos feladatok akár egylépcsős polírozással is kivitelezhetők. Mindig a leggyengébb polírszerrel kezdjünk dolgozni és fokozatosan haladjunk az erősebb termékek felé, ha azt a sérülés és a fényezés keménysége indokolja. Így megelőzhető, hogy a feltétlen szükséges lakkrétegnél többet távolítsunk el.

  mx5-38    4

Már félkész állapotban is óriási a különbség a karcos / oxidált fényezés, és a javított között.

 Ezek a műveletek is elvégezhetők kézzel, de ehhez rengeteg idő és kitartás szükséges. Egy polírgép használata jelentősen megkönnyítheti a munkát, ugyanakkor némi veszélyt is rejt a használata. Azért nem kell tőle megijedni, csupán annyi a dolgunk, hogy körültekintően, lépésről lépésre haladjunk és biztonságos (nem túl durva) polírkészítményeket használjunk, míg kitapasztaljuk a polírgép használatának rejtelmeit. Géppel történő polírozásnál a polírkészítményeken túl a polírkorongok megválasztása is kulcskérdés. Korongok közül is több féle keménységű és struktúrájú közül kell megtalálnunk az aktuális feladathoz és pasztához legjobban illőt. Ha minőségi munkát szeretnénk végezni, a legfontosabb, hogy szánjunk rá elég időt! A korrekciós polírozásra fokozottan igaz, hogy jó munkához idő kell, méghozzá jó sok. Ha túl gyorsan haladunk vagy túl durva termékeket használunk, nem tudjuk a karcokat tökéletesen eltávolítani, és különösen sötét színű autókon észrevehető csúnya hologramokat kreálhatunk. Ezt megelőzendő, egyszerre csak kis (kb. 30x30cm) területen dolgozzunk, így az adott felület minden részét kellő odafigyeléssel tudjuk megdolgozni, elég időt hagyva a polírszereknek, hogy elvégezzék a feladatukat.

Az éleknél és domborulatoknál nagyon körültekintően polírozzunk! Használjunk maszkolószalagot az ilyen kényes részeknél. Soha ne forogjon a gép egy helyben, mert megégetheti a fényezést! A fényezett műanyag elemek különösen érzékenyek a hőre, ezért folyamatosan legyen mozgásban a gép! Ha bizonytalanok vagyunk, használjunk inkább excenteres polírozógépet, ami kezdőknek egy biztonságosabb alternatívát jelent.

 DSC08573    buffer_holograms

Pár extrém példa a rosszul sikerül polírozásról. Az alap hiba ezeknél az eseteknél a túl gyors munka!

 Reméljük, hogy az eddig megjelent cikkek alapján minden, az autóápolás iránt érdeklődő olvasónak sikerül kicsinosítani a járgányát a szezonra. Legalábbis kívülről…

Következő cikkeinkben sorra vesszük még a motormosás és a beltértisztítás teendőit, hogy kívül-belül makulátlan legyen az autónk, és a sorozat végén bemutatjuk egy átlagos állapotú autó polírozásának és tisztításának a történetét.

Mindenkinek kellemes autóápolással töltött, napos hétvégéket és balesetmentes közlekedést kíván az AUTOGLYM!

771       autoglym_pirosan